Vaikų nutukimo tyrimas.

  • Paskelbė : Egidijus Maceika
  • Paskelbta: 2011-09-02
  • Kategorija: Tėvams

Šiuo metu LSMUL Kauno klinikų Endokrinologijos klinikoje yra pradedamas vaikų nutukimo tyrimas.Tyrimo tikslas - ištirti antsvorį ir nutukimą turinčius10-18 metų vaikus, įvertinti jų metabolinius, hormonų pokyčius bei echoskopinius pokyčius kepenyse ir kiaušidėse (merginoms), įvertinti metabolinių komplikacijų rizikas, nustatyti genetinę nutukimo priežastį. Po ištyrimo skiriama 12 mėnesių trunkanti intervencija (gydymas kombinuojamas iš dietoterapijos ir/arba fizinio aktyvumo ir/arba medikamentinio gydymo), stebima jos įtaka vaikų svoriui, metabolinei būklei, hormonų ir echoskopinių radinių pokyčiams, nustatomos sąsajos su genetinio tyrimo radiniais.Nutukimo tyrimo metu atliekamas platus hormonų ištyrimas, kompleksinis angliavandenių bei lipidų apykaitos vertinimas, vertinamas atsparumas insulinui. Taip pat atliekamas genetinis tyrimas nustatant vieną dažniausiai randamų esant nutukimui FTO geno mutaciją.Pasibaigus šiam laikui yra kartojami tyrimai, vertinami jų  pokyčiai  intervencijos grupėse (viso 4 grupės).Dalyvavimas šiame tyrime yra ne tik mokslinis susidomėjimas, bet pirmiausiai- nauda pacientui. Dalyvaujant šiame tyrime pacientui nemokamai atliekami tyrimo programoje numatyti tyrimai, priklausomai nuo intervencijos grupės - dietologo konsultavimas, baseinas 2 kartus savaitėje - nemokamai.

Norintieji dalyvauti šiame tyrime registruojasi pas vaikų gyd. endokrinologę N. Smetaniną tel. 326570 ir atvyksta su siuntimu į LSMUL Endokrinologijos kliniką vaikų endokrinologo konsultacijai.

Dėl išsamesnės tyrimo informacijos ar iškilus klausimams prašome kreiptis į LSMUL KK Endokrinologijos klinikos vaikų gyd. endokrinologę N. Smetaniną tel. 326801, 787327.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS