Projektas „BE STRESO II“

Kauno Jono Basanavičiaus gimnazija dalyvauja, 2016-2017 mokslo metais prasidėjusiame, tęstiniame projekte „BE STRESO II“. Projektas vykdomas asociacijos „Rotary klubas Dipolis“ kartu su VšĮ Kauno Dainavos poliklinikos Jaunimo centro specialistais. Iniciatyva skirta stiprinti 15-19 m. amžiaus moksleivių psichikos sveikatos ir emocines kompetencijas.

IIAu bei IID klasių mokiniams praktinės veiklos seminarą „Pozityvaus savęs vaizdo stiprinimo pratybos“ vedė Kauno Dainavos jaunimo centro psichologė Eglė Urvelytė. Seminaro metu aktyvia veikla bei darbu grupėse buvo atkreipiamas dėmesys į asmenybės pasitikėjimo savimi stiprinimą, vidinius ir aplinkoje kylančius konfliktus dėl savęs (ne)priėmimo bei ieškant vidinio dialogo stiprinant savigarbą.

O taip pat mokykloje svečiavosi ir su mokiniais susitiko Aurelijus Daškevičius, Rotary klubo Dipolis atstovas. Aurelijus su mokiniais diskutavo tema, kuri iš pirmo žvilgsnio, gali atrodyti, jog yra nepatogi, emociškai per sunki – tai savižudybės. Seminaro metu buvo atkreiptas dėmesys į kiekvieno iš mūsų savijautą, nuotaiką, mitus ir faktus, ženklus, kurie atskleidžia, jog žmogui reikalinga pagalba bei pagalbos galimybės sau, artimam žmogui / draugui / gyvenantiems aplink mus. Antroji dalis buvo susijusi su gyvybingumo tematika – mokiniai mokėsi klausti ir išklausyti žmogų, sužinojo praktinių aktyvių metodų, kurie padeda išveikti susikaupusius jausmus, o taip pat pažvelgti į mūsų visų sielos veidrodį – akis.

Džiaugiamės galėdami mokytis ir atrasti!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS