VDU projektas ,, Moksleivi, sužinok daugiau!''

Spalio 14 dieną, VDU Kauno botanikos sodo rūmų mokslinių tyrimų laboratorijoje (NSO) vyko keli bandymai, kuriuose moksleiviai mokėsi atskirti DNR, neutralizuoti bazinį tirpalą, bei atliko bandymą, kuris vadinamas "Dramblio dantų pasta". Į šį laboratorinį darbą keliavo I ir II klasių moksleiviai.

Nors trumpinys NSO gali asocijuotis ir su kitais pavadinimais, tačiau NSO laboratorijos pavadinimas kilęs iš lot. k. – Naturales Scientiae Omnibus („Gamtos mokslai visiems“). Laboratorijos programa skirta jaunųjų tyrėjų grupėms. Kadangi tokių turime ir mūsų mokykloje, dėka mokytojos Jurgitos Kėdžiuvienės ir laboratorijoje dėstančios lektorės, bei studentų, moksleiviai turėjo galimybę pasijusti tikrais mokslininkais.

Kiekvieno laboratorinio darbo metu yra mokomasi suprasti aplinkoje vykstančias chemines reakcijas, o kadangi mums, jauniesiems chemikams, tai labai svarbu, mes džiaugiamės turėdami galimybę atlikti bandymus tikrose laboratorijose. Kaip sakoma vienoje kinų patarlėje : "Išsilavinimas yra turtas, kuris bus su tavimi, kad ir kur tu bebūtum. " Tad kaupkite savo turtus kasdien, kaip stengiamės kaupti mes.

                                                                            Jaunoji žurnalistė Miglė Barilaitė IIDu

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS