Matematikos, IT ir ekonomikos savaitė

Lapkričio 23-27 dienomis gimnazijoje vyko matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos mokslų savaitė. Jos metu mokiniai kūrė ir pristatinėjo laikraštukus, vyko matematikos bei informacinių technologijų konkursai ir viktorinos. Antradienį nušurmuliavo mugė, kurioje savo darbelius šiais metais pristatė ne tik MMB nariai, bet ir kiti gimnazistai, mokytojai.

Jau tradiciniame skaičiaus pi mintinai rašymo konkurse laimėjo T.Sungaila (II BU kl.), kuris nesuklydęs parašė net 145 skaitmenis.

Įvyko matematikos olimpiados I-as turas, kuriame pirmąsias vietas laimėjo: V. Petkus (I BU kl.), M. Šukytė (I CU kl.), E. Urbanavičiūtė (I CU kl.), M. Poniškaitis (I DU kl.), L. Supragonas (I DU kl.), M. Škarnulis (II AU kl.), A. Krivickas (III BU kl.), A. Jarmalavičiūtė (IV CU kl.). Ekonomikos olimpiados laimėtojai: A. Košel (III BU kl.), G.Ruzgas (II AU kl.), K.Černius (II BU kl.), L.Margevičius (II BU kl.), M. Aleksandraitytė (II BU kl.).

Penktadienį buvo demonstruojami animaciniai filmukai, susiję su skaičiavimais: kaip išmatuoti smauglio ilgį papūgomis ar drambliais, ką gausime, jei sudėsime karvę ir arklį, kiek keleivių telpa į laivą ir t.t. Žinoma, vyko ir popietė mokytojams „MATITEKO“, kuri buvo „paskaninta“ ne tik pyragais, bet ir užduotimis, sąmojais, anekdotais.

Iki susitikimų kitąmet!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į gimnaziją
  • ELEKTRONINIS DIENYNAS
  • TĖVAMS
  • MOKINIAMS